Cam Cephe Giydirme Sistemleri
Cam Cephe Giydirme Sistemleri
A
Strüktürel Silikon Cephe Kaplama Sistemleri
A
Camın sadeliğini ve aseletini vurgulayan silikon cephe giydirme sisteminde ısı camlar cepheye özel bir şekilde yapıştırıldıkları kaset profilleriyle tutturulmaktadır. Silikon Cephe Kaplama Sistemi üç noktadaki fitil emniyeti ile kesin bir sızdırmazlığı garanti etmektedir. Montajı kolay ve hızlı olan Silikon Cephe Kaplama Sistemi montaj sonrasında kolay bakım ve temizlik kolaylığıyla müşterilerimizin beğenisini kazanmaktadır.
Cephe Kaplama Sisteminde dıştan baktığımızda alüminyum profil görülmeyip, cam derzlerinde 15 mm genişliğinde ve 15 mm derinliğinde fuga bulunmaktadır. Cam paneller arasındaki sızdırmazlık çift EPDM fitil ile sağlandığından, panellerin arasına sızdırmazlık silikonu çekilmez. Böylece cam panellerin arasında gölge oluşması engellenir. İstendiğinde seçilen herhangi bir cam panel (dışarıdan hangisinin açılır olduğu belli olmaksızın ) gizli kanat haline getirilebilir. Cam ve alüminyum panel arasında silikon, çift camda ise iki cam arasında komponentli silikon kullanılmaktadır. Silikon çekilmesi işlemleri esnasında silikon firmasının kalite kontrol test prosedürleri çerçevesinde prosesler kontrol altında tutulmaktadır.
Strüktürel Silikon Cephe Kaplama Sistemleri
Dış kapak kullanılmaması yüzey görünümünün düz algılanmasına sebep olmaktadır. Düşey profillerin zengin çeşitliliği, gerekli statiğe, tasarımcıların ihtiyaçlarına ve alışılmışın dışına çıkılmasına doğrudan cevap verebilmektedir.
Düşey ve yatay profiller iç görünüşte hem yüz veya farklı derinlikte olabilir.
A
A
Transparan Cephe
A
Transparan cephe, yapıya mimari bir tasarım ve estetik bir görünüş kazandıran giydirme cephe sistemi. Bu sistemin en büyük özelliği cephe kaplama malzemesi olarak sadece şeffaf camın kullanılmasından ötürü iç ve dış ortam arasındaki görülebilirlik oranının maksimum düzeye çıkarılmış olması.
Böylelikle yapının belli yerlerinde kullanım amacına uygun bir tasarım seçme olanağı ortaya çıkıyor.
Cam, paslanmaz çelik veya epoksi boyalı demir taşıyıcı konstrüksiyon üzerine paslanmaz 4’lü, 3’lü, 2’li, 1’li çelik bağlantı elemanları (spider) ve paslanmaz rotiller ile monte ediliyor. Tutamaklar camın üzerine gelen stresi alıp çelik konstrüksiyona iletebilmek için hareket edebilen başlıklı olarak imal ediliyor.
Camın büyüklüğüne göre, statik hesap sonucu belirlenen kalınlıkta lamine, rodajlı, temperli cam kullanılıyor. Camlar arasında kalan fuga boşlukları toz tutmayan silikon ile tekniğine uygun olarak dolduruluyor.Transparan cephe, yapıya mimari bir tasarım ve estetik bir görünüş kazandıran giydirme cephe sistemi. Bu sistemin en büyük özelliği cephe kaplama malzemesi olarak sadece şeffaf camın kullanılmasından ötürü iç ve dış ortam arasındaki görülebilirlik oranının maksimum düzeye çıkarılmış olması.
Böylelikle yapının belli yerlerinde kullanım amacına uygun bir tasarım seçme olanağı ortaya çıkıyor. Cam, paslanmaz çelik veya epoksi boyalı demir taşıyıcı konstrüksiyon üzerine paslanmaz 4’lü, 3’lü, 2’li, 1’li çelik bağlantı elemanları (spider) ve paslanmaz rotiller ile monte ediliyor. Tutamaklar camın üzerine gelen stresi alıp çelik konstrüksiyona iletebilmek için hareket edebilen başlıklı olarak imal ediliyor.
Camın büyüklüğüne göre, statik hesap sonucu belirlenen kalınlıkta lamine, rodajlı, temperli cam kullanılıyor. Camlar arasında kalan fuga boşlukları toz tutmayan silikon ile tekniğine uygun olarak dolduruluyor.
A
A
Skylight Sistemleri
A
Modern binalardaki Skylight uygulamaları binalardaki doğal aydınlanma problemini çözen estetik bir çözüm.
Sistem, mimari projesine uygun olarak ana taşıyıcı çelik konstrüksiyona tespit edilmiş galvanizli çelik kutu profillerle bunlara bağlanan kondens kanallı düşey ve yatay alüminyum ışıklık profillerinden oluşuyor.
Alüminyum profillerin üzerine, projede istenen ısı yalıtım değeri, renk ve kalınlığa göre seçilen ısıcamın takozlama şartlarına uygun olarak yerleştirilmesini takiben düşey elemanların fitil ve kapak montajı yapılıyor, yatay cam derzlerinin silikon yapıştırma ve izole etme işleminin yapılması ile montaj tamamlanıyor.
Sistem, otel, hastane, alışveriş merkezleri, kapalı yüzme havuzları, spor salonları gibi yapılarda kullanılıyor.
A
- Doğal ışığı kullanarak aydınlık mekanlar yaratmak amacıyla dizayn edilmiştir.
- Kondens kanallı ve kanalsız olarak uygulanabilir.
- Yatay düşey kapaklı uygulanabileceği gibi, düşey kapaklı yatay silikon olarakta uygulanabilir.
- Büyük açıklıkların geçilebilmesi için tasarlanmış; uygulaması ve imalatı pratik bir sistemdir.
- Sistemi taşıyan çelik alt konstrüksiyonları kapatabilmek için uygun iç kapak alternatifleri vardır.
- Cam ve polikarbonat levha uygulanabilme imkanına sahiptir.
- Geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğu kadar aynı zamanda ekonomiktir.
A
A
Kapaklı Giydirme Cephe Sistemi
A
Kapaklı Giydirme Cephe Sistemi alüminyüm çelik ve camın bir araya getirilerek oluşturulan, teknolojiyi ve ekonomik çözümü müşteriye sunan yatay ve dikey cizgilerin hakim olduğu çağdaş mimarinin vazgeçilmeyen bir üğesidir.
Kapaklı giydirme cepheler, en uzun zamandır uygulanan sistem olduğundan kullanımı çok yaygındır ve üretim kolaydır. Ülkemizde de oldukça yaygın olarak kullanılan bir sistem olduğundan daha düşük maliyetlerler yapılabilmektedir.
A
Alüminyum düşey griyajların, kattan kata çelik veya alüminyum ankrajlar ile betonarme döşemeye bağlanması ile oluşur geçilen açıklığın kattan kata yüksekliği ve rüzgar yükü, düşey griyajın kesitini belirler. Yatay griyajın kesiti ise cam yükü ve geçtiği mesafeye bağlıdır. Alüminyum düşey griyajın statik olarak lx (atalet momenti ) değerinin yeterli olmadığını yüksekliklerde çelik takviye yapılmalıdır. Çelik konstrüksiyon alüminyum kapak ile kapatılarak estetik bir görünüm sağlanır.
A
Binanın geometrisi, bulunduğu yerdeki rüzgar şiddet, düşey taşıyıcılar arasındaki mesafe ve cam ağırlığı gibi faktörler dikkate alınarak statik hesaplamalar yapılır.Bulununa atalet moment değerinden büyük atalet moment değerine sahip yatay ve dikey profillerle cephe teşkil edilir. Teşkil edilen cepheye göre üretilen ısı camlar cepheye takılarak, camların arasındakı derzler yatay ve düşey kapak profilleri ile kapatılır.
A
Dış ve iç yüzeylerdeki fitil yuvalarında özel dizayn EPMD cam ve yalıtım fitilleri kullanılarak ısı ve su yalıtımları tam sağlanmış olur.
Dışta kullanılan kapak profillerinden yatay veya düşey olanı isteğe bağlı olarak kullanılmayıp yarı kapaklı sistem yapılabilir. Kullanılmayan kapak yerine camların arasında kalan derze, seçilen sisteme göre fitil takılır veya silikon çekilir.
Doğal havalandırma gerektiren yerlerde talep doğrultusunda cephe içi dışa açılır gizli kanat veya normal içe açılır kanat uygulanabilir.